HVAD ER STREETHEART?

STREETHEART er en kærlighedserklæring til den Københavnske gadekunst i alle dens afskygninger.

Vi blogger om, hvad der sker her og nu i billeder og ord om kunsten i byen, på gaden, på væggen, på cyklen og andre steder hvor gavmilde rebeller efterlader små og store kunstværker til glæde for folket.


HVEM ER STREETHEART?

Den daglige ledelse og organisering af STREETHEART varetages af Christina Bennetzen & Søs Uldall-Ekman, som begge er uddannede kulturformidlere fra Københavns Universitet.

some_text

STREETHEART er i dag delt op i 2 segmenter:

- En FRIVILLIG FORENING til gadekunstens fremme, her under vores to største, tilbagevendende arrangementer:
STREETHEART BEATS & GADEHJERTEJULEKALENDEREN.
Skriv en mail til writeus@streetheart.dk hvis du gerne vil deltage i det frivillige arbejde for gadekunsten.

- Et FORMIDLINGSBUREAU som tager sig af undervisning, konsulent- & projektarbejde, events, oplevelser & videndeling.


HVAD ER GADEKUNST?

De fleste tænker automatisk på graffiti. Og når du tænker på graffiti, så er det garanteret tags der fylder mest i din bevidsthed. Og hvad handler tags egentlig om? Er det kunst?
Hvorfor er der nogen der laver kunst på gaden? Hvad vil de og hvad kan vi bruge det til?

Kunsten på gaden møder dig under andre forhold end du normalt er vant til når du ser på kunst. Du skal ikke betale entré, der er ingen tvungen garderobe, og skulle du få lyst til at røre ved kunsten er der ingen sur kustode der kommer efter dig. Der er faktisk ingen regler, når du ser på kunst på gaden - eller er der? Gadekunstens verden er fyldt med uskrevne regler og byens travle liv spiller ind og spiller med i din oplevelse af gadens kunst.

Gadekunstens rebelske natur arbejder imod kommercialiseringen af vores gader og viser os at byen tilhører os alle på godt og ondt. Hvis man kigger på de bydele i København hvor gadekunsten trives, så vil man også se at det er her der er flest mennesker der aktivt bruger gaden. Det er her man mødes med sine venner og aktivt vælger at være en del af gadens liv.


FORMIDLING AF GADEKUNST

STREETHEART sælger ikke gadekunst. Vi formidler gadekunst.

Vores produkt er fortællingen. Det vi sælger, er vores evne til at se fortællingerne i byens rum, både via ord og billeder, & derefter formidle dem videre til alle der har lyst til at opfatte byen som et rum for en fælles fortælling og leg med betydninger.


STREETHEART UNDERVISNING

Tilbyder guidede ture, undervisningsforløb og workshops for både børn, unge og voksne.

Formidling er en integreret del af STREETHEARTs profil som Danmarks største gadekunstblog og planlægges dynamisk i forhold til vores øvrige aktiviteter på bloggen og på gadeplan. Undervisningen tilbydes på både dansk og engelsk.

STREETHEART har som målsætning at være nytænkende og procesorienterede i formidlingen af gadekunst og byrum. Vi tror på det lærerige møde byen, kunsten og menneskene imellem.

Gadekunst er i sin essens udadvendt og kommunikerende og derfor er vores formidling er dialogbaseret med udgangspunkt i den enkeltes fortolkning og tilgang til gadens kunst, uanset alder og forkundskaber.


Formidlingen henvender sig til alle, som har en interesse i at lære mere om gadekunst og urbanitet.