GADEHJERTER NU PÅ TYSK

Kopenhagen

some_text

Gratiskunst am Straßenrand

Von Jan Kahl
Jede nackte Häuserwand ist eine potenzielle Galerie: Überall auf der Welt gestalten Street-Art-Künstler ihre Stadt mit. Auch in Kopenhagen wird geklebt, gesprüht und sogar gestrickt - das Blog Streetheart.dk dokumentiert die Verschönerungsmaßnahmen.

Læs mere på:

http://www.merian.de/reiseziele/artikel/a-783772.html


STREETHEART
Gatukonst.se omtale julekalender

Link til Hello Copenhagen omtale af julekalenderen 2010

Interaktiv adventskalender i Köpenhamn
Postad i: nyheter 2010/11/30 klockan 12:01 av Magnus
Etiketter:danmark, köpenhamn, Streetheart-dk
Streetheart.dk startar imorgon en interaktiv adventskalender med gatukonsttema i Köpenhamn.

I korthet går det ut på att att Streetheart.dk publicerar en ledtråd till en plats där ett gatukonstverk finns, ifall man lyckas hitta platsen, tar en bild och skickar in den innan klockan 24 samma dag som ledtråden publicerats så är man med i en utlottning med en del priser.

STREETHEART
HELLO CPH Omtale Jul 2010

Link til Hello Copenhagen omtale af julekalenderen 2010


During the entire decemember Streetheart gives you the chance to go hunting around the streets of Copenhagen.

In collaboration with 24 different artists StreetHeart invites you to explore the city at street level. And it’s quite simple, all you need to do is to go to StreetHeart’s website.

Here you will find a door for each day until Christmas, like any normal advent calender, in this case it’s just an interactive door.

Behind each door lies a clue to where in town you can find today’s street treasure. From here it’s all about putting on plenty of warm clothes and go treasure hunting in company with your loved ones.

Take a picture of the treasure (and yourself if you feel like it) and send the image to writeus@streetheart.dk before midnight. From here you can only hope that Santa will be ringing on your virtual door.

Good luck and good hunting!

STREETHEART
IBYEN JULEOMTALE 2010

Link til IByen omtale af julekalenderen 2010


STREETHEART
AOK/URBAN JULEOMTALE

Link til AOK/URBAN ARTIKEL + omtale af julekalenderen 2010

"Gadekunsthjemmesiden Streetheart gentager succesen fra sidste år, og de lancerer i dag deres særlige gadehjertejulekalender. 24 kunstnere har sagt ja til at stå for en låge på et hemmeligt sted i byen. Nu gælder det bare om at finde den.

»De enkelte kunstnere har ansvaret for deres egen låge, og de sætter den op i løbet af natten, så vi er sikre på, at den ikke forsvinder for hurtigt. Bagefter lægger vi ledetråde ud på nettet. Det kan være en film fra området eller andre hints,« siger Søs Uldall-Ekman. Hun står sammen med Christina Bennetzen for hjemmesiden Streetheart og ved ikke selv, hvad kunstnerne har fundet på til julekalenderen.

Gode gaver
Cph Knitters, Bert, Knitbitch, Pigestreger, Perlepingvinen, Rumkammerat, Pink Army og Regnbuebanden er blandt de kunstnere, der skal ud i kulden og hænge værkerne op. Ud over at se den nye gadekunst, er der i år en ekstra gulerod for alle os andre til at gå en aftentur rundt i byen og lede. Finder du dagens låge, skal du sende et billede af kunsten og eventuelt dig selv til Streetheart. Mange af byens forretninger, barer og cafeer har doneret gaver, som der bliver trukket lod om bagefter.

Ud over at skabe lidt ekstra hygge i bybilledet, håber kvinderne bag Streetheart, at julekalenderen kan åbne flere københavneres øjne for gadekunsten.

»På samme måde, som når en gravid kvinde ser babyer overalt, så ændres din optik, når du ved, at der er gadekunst som garn og andre sjove ting derude, man kan opdage,« siger Søs Uldall-Ekman.
Streetheart ser ikke Kissmamas metro-kalender som en konkurrent, men er derimod glade for, at Metroselskabet har fået øjnene op for at bruge kunsten til at forskønne kedeligt byggerod.

»Det er fantastisk, at de har opdaget gadekunstnerne. Men vi ville ønske, at de tænkte endnu større. Der skal være byggerod de næste otte år, og man kan ligeså godt lave alle metrobyggerierne om til store kunstinstallationer,« slutter Søs Uldall-Ekman."

STREETHEART
KUNSTEN.NU Juleomtale

Link til KUNSTEN.NU omtale af julekalenderen 2010


Formidlingsbureauet Streethearts har igen i år arrangeret en kunstnerisk julekalender i Københavns gader og stræder. 'Kalenderlågerne' er gemt overalt i København og kan tage alle tænkelige og utænkelige former. Lågerne er udformet af 24 gadekunstnere.

"Sådan gør du:
Hver dag i december kan du åbne lågen i den virtuelle julekalender på GADEHJERTEJULEKALENDER. På lågen gemmer der sig en ledetråd til, hvor i byen du kan finde dagens låge. Find lågen ude i byen, og tag et billede (gerne med dig selv og lågen) og send det til writeus@streetheart.dk. Alle, der sender et billede af dagens låge ind inden kl 24, deltager automatisk i lodtrækningen om 2 X 24 julepakker."

STREETHEART
Blogomtale Julekalender 2010 S-U-S

Link til S-U-S omtale af julekalenderen 2010

"Det her, det er altså for genialt! Kender i Streethearts gadehjertejulekalender? Vi skrev faktisk også om det sidste år så…..mor…og…Joze I kender det ihvertfald! Konceptet går ud på, at 24 kunstnere har gemt 24 hemmelige kalenderlåger med gadekunst rundt omkring i København. Hver morgen indtil juleaften (doooh) kan man så gå ind og åbne en virtuel låge på www.streetheart.dk, hvor man får et hint om, hvor låget er gemt. Det er gratis OG man har chancen for at vinde lækre gaver! Jaaa endelig lidt kalendersjov, der ikke kræver, at man er 5 år, og har fedtede rosinfingre. "

STREETHEART
Visit CPH - Gadejulehjertekalender 2010

Link til Visit Copenhagen omtale af julekalenderen 2010

"I december hylder København den skæve gadekunst. Gadekunsthjemmesiden Streetheart pynter byen alternativt op med en gadejulekalender.

24 gadekunstnere har sagt ja til at gemme 24 kalenderlåger på et hemmeligt sted i byen. For dig gælder det bare om at finde dem.

Lågerne er gemt overalt i København og kan tage alle tænkelige former, så det gælder om at kigge højt og lavt, når du tager på eventyr i vinterbyen."

STREETHEART
Temmelig Hemmelig Julekalender Omtale

Var du også den der vågnede tidligt hver december-morgen og løb ud for at åbne dagens låge i din julekalender, og har du egentlig lyst til at gøre det samme december efter december, men føler dig lidt for gammel efterhåndern? Så har StreetHeart skabt en helt ny måde at åbne låger på.

I hele december har Streetheart arbejdet sammen med 24 gadekunstnere om en alternativ juleudsmykning i København i form af en julekalender med 24 "låger". Hver "låge" er skabt af en af de 24 deltagende kunstnere. Det eneste man skal holde øje med er Streethearts julelogo og dagens dato. Er man en konkurrencelysten en af slagsen, kan man hver dag indsende et billede af dagens "låge" og deltage i lodtrækningen og en række lækre pakker - ingen december uden spændende pakker.


Tricket for at finde alle "låger", er at holde udkig efter kravlenisser i godzillastørrelse eller blinkende neon-julestjerner. Alle kunstnerene har nemlig fået at vide, at værkerne skal have en form for jule-tilknytning, men har ellers fået frie tøjler. Samtidig er der hjælp at hente på Streetheart.dk, hvor der hver dag vil blive postet nye ledetråde, så man har lettere ved at spotte dagens "låge" i byrummet.

Link til spottedby omtale

STREETHEART
ELLE ELSKER GADEHJERTEJULEKALENDEREN

Link til ELLE omtale af julekalenderen 2009

STREETHEART
Gadehjertejulekalenderen omtale 2009

»Vi prøver hele tiden på at finde nye koncepter for at sætte fokus på gadekunsten på nye måder«, fortæller Søs Uldall-Ekman fra Streetheart.

»I stedet for at diskutere, om man skal rense graffiti af, vil vi gerne formidle den positive del af gadekunsten, der giver noget godt til alle dem, der bruger byen«.

Og det er blevet til en julekalender i kunstform med tilknyttet gave-chance.«.

http://ibyen.dk/gadeplan/article844328.ece

Link til IByen-gadeplan

STREETHEART
STREETHEART OM ROOFTOPS

»Rooftops møder dig, hvor du overhovedet ikke forventer det. Som bymennesker oplever vi så mange indtryk, at vi er nødt til at si dem fra.
»Når man cykler hjem fra arbejde, ser man kun det, man skal bruge til noget på vejen, men hvis der pludselig på en af gavlene står noget, vi ikke har set før, så bliver man revet ud af den vante færden, og der er mulighed for at opleve kunsten uden omsvøb«, siger Søs Uldall-Ekman.

»Ud over at det er et oprør mod samfundet, det borgerlige og det konforme, så er det meget mere end bogstaver. Det er ikke bare for sjov, når der står »One man’s trash, another man’s treasure« – det er en kæmpe kommentar til, hvordan et hood som Nørrebro for resten af Danmark, der ikke kender noget til København, er et farligt sted – mens det for de mennesker der bor der, er deres hjem. Et sted, de virkelig holder af og kæmper for«.

Link til artikel Politiken

STREETHEART
STREETHEART OM TAGS & BYEN

"...et tag ikke rendyrket selvpromovering. Det er også en måde at sætte dit aftryk i verden. En måde at tage byrummet tilbage på. I dag køber firmaer sig plads i byrummet gennem reklamer på busstoppesteder, tog og alle mulige andre steder. De køber sig faktisk til plads i din hjerne, som jo registrerer alt, vi ser. Tags er en anden form for budskab og en måde at tage byrummet tilbage til menneskene på."

Urban 29. juni 2010 - link til uddrag af artikel på AOK

http://www.aok.dk/byen-rundt/artikel/tags-er-ikke-bare-grimme-kruseduller

ink til uddrag af artikel på AOK

STREETHEART
STREETHEART FORMIDLING

Interview med STREETHEART om deres særlige tilgang til formidlingen af gadens kunst ved Monica Langelund som på sin super interessante blog skriver om legens betydning, legekultur, børne- og ungdomskultur, æstetiske læreprocesser, ideer til billedkunstundervisning, refleksioner over de kreative fags betydning og placering i vores uddannelsessystem, sociale medier, museumsformidling og kommentarer til nyeste forskning på på det børne/ungdomskulturelle og uddannelsesmæssige område.

Link til blogindlæg

STREETHEART
SE DIG OM EFTER BYENS SKJULTE GADESKATTE

STREETHEART i Urban 28. maj 2010

http://www.e-pages.dk/urban/94/25

Link til E-avisen & artikel

STREETHEART
STREETHEART guider IBYENs læsere til gadekunstskattejagt i påskeferien

Guide: Bliv ekspert i gadekunst
Hop med, når IBYEN og kvinderne bag Streetheart.dk viser den rå og søde streetart

Sikringsbokse, trafikskilte og lygtepæle over hele byen bliver hver dag gjort smukkere, sjovere eller farligere af gadekunsten. Men hvad hedder de anonyme bagmænd? Hvad laver de? Og hvad pokker er en posca-pen?

Link til STREETHEART IBYEN POLITIKEN April 2010

STREETHEART
STREETHEART på KUNSTEN.NU januar 2010

I samarbejde med den københavnske street art side STREETHEART bringer KUNSTEN.NU billeder af det bedste fra hovedstadens gadekunstscene.

Hjemmesiden STREETHEART har gennem længere tid viderebragt det ypperligste inden for københavnsk gadekunst, og de har nu indvilliget i at lade os få et smugkig på, hvad der rør sig på gader og stræder i hovedstaden.

Gennem billeder, blogs, videoer og interviews går de tæt på grænselandet mellem kunst og hærværk.

Link til STREETHEART på KUNSTEN.NU

STREETHEART
STREETHEART i Kulturguiden juli 2009

Link til STREETHEART PÅ DR2

Hver uge guider gæsterne i Kulturguiden på DR2 dig frem til de kulturtilbud, de ikke selv vil gå glip af. Denne uges tema er gadekunstoplevelser til sommeren.
Der er masser af gadekunst at nyde i sommerens løb, indenlandsk og udenlandsk, indendørs og udendørs. Det koster ikke noget, men det kræver, at du holder øjne og sind åbent. Tre gadekunsteksperter giver dig deres bedste tips.

STREETHEART
STREETHEART i POLITIKEN 13. oktober 2009

uddrag fra artikel Politiken 13. oktober 2009
" Forskel på formsproget:
Gennem de seneste årtier har landets kommuner brugt mange millioner på bekæmpelse og nedrensning af tags, graffitimalerier, klistermærker og så videre, alligevel stiger omfanget kraftigt.

Graffiti og streetart er ikke det samme, men en slags fætter og kusine inden for kunst i det offentlige rum, og der sker da også hele tiden en vis udveksling af ideer og udøvere mellem de to genrer.

Men der er stor forskel på formsproget.

»Gadekunst vil noget andet og mere end graffitikunst. Graffitikunstnere kommunikerer internt og har interne referencer og retter sig mod andre graffitikunstnere. Gadekunst handler om at ville sige noget til dem, der bor i byen«, siger Søs Uldall-Ekman.

Menneskeliggørelse af byen
Hun er den ene halvdel af to kvinder, der i forbindelse med deres universitetsspeciale om streetart lavede hjemmesiden streetheart.dk (eksternt link), hvor de viser fotografier af gadens kunst.

Streetart er et forsøg på at menneskeliggøre byen, give den stemme og øjne, mener Uldall-Ekman.

»Det er en kilde til inspiration og smil i det urbane rum, som vi bevæger os rundt i hver dag. Når man cykler rundt og møder byen fysisk, så sidder der måske lige pludselig et øje og kigger på én. Det får mig til at tænke: Hvorfor det, hvad sker der her? Vi spejler os i kunst«, siger hun.

For Søs Uldall-Ekman er det også helt afgørende for vitaliteten i gadens kunst, at den er ulovlig.

»Lovliggør man streetart, så mister den sit bid«
At den så at sige bryder samfundets grænser. At lovliggøre streetart ville være det samme som at kvæle den, mener hun.

»Lovliggør man streetart, så mister den sit bid. Der kommer kreativitet ud af modstand. Alle gadekunstnere synes jo egentlig, det er fair nok, at man kalder det hærværk. Det kan ikke forsvares og så alligevel. Gadekunst kan få folk til at smile, og det er værd at bryde loven for. Det er berettigelse nok«, siger hun. "

Link til STREETHEART i Politiken

STREETHEART
STREETHEART i Lorry

Streetheart i Brunch på Lorry igår - Se venligst igennem fingre vores lettere generte optræden - vi er altså meget sjovere i virkeligheden:-♡

Link til Lorry

STREETHEART
STREETHEART på P1

Hvem ejer retten til byens rum? Det er et spørgsmål der sjældent diskuteres når mediestormen lægger sig efter uroligheder og hærværk, som i indre by for et par uger siden. Gruppen af unge der gerne vil diskutere byen, og dens muligheder er stor, og nu kan du møde nogle af de unge, der på forskellige måder arbejder for mere diversitet i byen.
Link til Klubværelset på P1

STREETHEART
Pressemail STREETHEART♡BEATS 2009

Hej,

Lørdag d. 30. maj holder vi en gadefest på Nørrebro, som hyldest til den købehavnske gadekunst og som lanceringsfest for www.streetheart.dk, en hjemmeside til formidling af streetart, som går i luften lige om lidt og vi håber at DU vil lave noget omtale om arrangementet og vores initiativ?

Lidt om os:

StreetheArT er en kærlighedserklæring til den Københavnske gadekunst i alle dens afskygninger.

Vi blogger om, hvad der sker her og nu i billeder og ord om kunsten i byen, på gaden, på væggen, på toilettet, på cyklen og andre steder hvor gavmilde rebeller efterlader små og store kunstværker til glæde for folket. Hjemmesiden vil blive opdateret dagligt med billeder fra gaden og byen og vi laver løbende interviews med aktuelle gadekunstnere samt små videoer fra byens gader.

Hvem er vi?

Søs&Christina - to piger forelskede i gadekunst. Med hjerter der banker for fotografi, arkitektur og kunst har vi skabt denne hjemmeside så vi kan dele vores kærlighed til byen med jer. På vores ladcykel drøner vi rundt i Københavns gader og indfange hver finurlig lille detalje vi kommer forbi.

Vi har taget billeder af gadekunsten i flere år og igennem al den tid har vi savnet en hjemmeside der kunne formidle byens gadekunst, så her kommer www.streetheart.dk - vores lille gave til alle jer som elsker gadekunsten.

Vi håber at streetheart.dk vil starte en tiltrængt debat om hvad der er hærværk og hvad der er kunst. Vi spørger københavnere og lokalpolitikere om gadekunst er hærværk eller om den også kan bidrage positivt til byens rum. Vi ønsker at rykke ved den retorik der sætter gadekunsten i kategori med affald og kriminalitet.
Vi er ikke fortalere for at der skal være gadekunst alle steder, men vi tror på at gadekunsten bidrager til et mere levende og spændende bylandskab.

Lidt om gadefesten:

StreetheArT fejrer at www.streetheart.dk går i luften med eventen STREETHEART♡BEATS. Vi hylder gadekunsten med en fest hvor vi inviterer alle københavnere der deler vores passion for gadekunsten til en hyggelig dag i solen med venner og familie til feel good vibes.

Vores mobile DJ-venner LÆKKER LYTTER leverer de lækre toner og der vil være salg af drikkevarer & snacks og hygge hele dagen på skatebanen ved Nørrebroparken.
SIDEWALK Boardshop arrangerer en Best Trick skate konkurrence -
Vi arrangerer en fotokonkurrence hvor vi opfordrer folk til at få øje på alle byens små finurlige detaljer samt workshops med gadekridt gadekunst
ALIS sponsorerer præmier til konkurrencer
Gadekunstnere er inviterede til at komme og udsmykke opstillede plader til fri afbenyttelse for både perler, strik, posters og pasteups.
Vi inviterer 3000 mennesker til eventen gennem facebookgrupper og regner med et turn-up på omkring 300-500 mennesker på selve dagen. Hjemmesiden kører efter eventen som et privat og frivilligt initiativ og vi regner med siden bliver meget populær da der ikke findes et lignende initiativ for dansk gadekunst og vores countdown-gruppe på facebook tiltrækker utrolig mange medlemmer. VI stiller selvfølgelig meget gerne op til interview og foto hvis det er aktuelt.


Vi tror at STREETHEART & STREETHEART♡BEATS vil være den perfekte lejlighed for DIG til at støtte op om et positivt projekt i et hårdt prøvet kvarter.
Vi glæder os til at høre fra jer.

STREETHEART