KULTURRYGSÆKKEN – kulturtilbud for skoler og børnehaver i København

Vi starter denne mandag morgen med en rigtig god nyhed for de københavnske skoler og børnehaver. StreetheArT  er med i Kulturygsækkens Kulturtilbud igen i år og nu er tilbuddet udvidet til at dække hele København, såvel offentlige som private institutioner.

Det vil sige at I kan booke gode OG ikke mindst rørende billige kulturoplevelser til jeres elever/børn gennem Kulturrygsækken. Det koster 500 kr per workshop og I kan vælge mellem alt fra street art over dans til teater workshops. Vi kommer hen til jer på skolen og der er også mulighed for at tage på en byvandring i København.

STREETHEARTS STREET ART WORKSHOPS

Vores tilbud lyder således:

STREET ART I BØRNEHAVEN (2 timer /Alderstrin 4-5 år/ Max. 20 børn)


thumbnailbornehave

Hvad er kunst? Hvad er gadekunst? Hvordan får man øje på kunst? og hvad kan børn bruge kunst til? Alle disse sprøgsmål og mange flere finder vi svar på gennem legende snakke og kreative workshops, som alle tager udgangspunkt i barnets egen krop og barnets forhold til omgivelserne på legepladsen og vejen til børnehaven.
bhworkshop02

Et typisk workshopforløb for børnehavebørn består af en kort snak om kunst, imens vi kigger på billeder af kunst fra gader i hele verden. Derefter prøver vi selv kræfter med gadekunst – f.eks. stencils, paste ups (plakater), tapeart, miniaturekunst eller lignende. Workshoppen slutter af med opsætning af værkerne på børnehavens legeplads eller vægge. Workshoppen kan også indeholde en lille byvandring i nærområdet omkring børnehaven, hvor vi går på kunstskattejagt.

Materiale og indhold tilrettelægges efter aftale med børnehaven.

bhworkshop04

STREET ART WORKSHOP Indskoling (2 timer/Alderstrin Børnehavekl. – 3. kl/Max. 28 elever) tapeart4

Workshoppen tager udgangspunkt i et udvalgt sted på skolen eller i nærområdet, som skal forvandles til et frirum for fantasi og leg. Vi bruger materialer som f.eks. tapeart, paste ups (plakater), garn eller lignende til at omdanne en plads, et træ eller noget helt tredje. Materialet for workshoppen udvælges i samarbejde mellem STREETHEART og underviseren, så det passer bedst til klassetrin og omgivelser.

stencil7

Streetheart @ Roskilde festival 2013

Streetheart @ Roskilde festival 2013

De kreative workshops åbner op for at eleverne overvejer hvad kunst er og hvad det skal kunne. Når de arbejde med værker, som skal sættes op i byen eller på skolen, blive deres kreative proces udfordret på en ny måde, hvor de skal overveje, hvor værket skal sættes op, hvem der vil se det, hvad der hænger ved siden af og vigtigst af alt, hvad vil de gerne fortælle hele byen/verden. De oplever på denne måde hvordan deres egen stemme kan bruges i skolens eller byens rum.

Materiale og indhold tilrettelægges efter aftale med læreren.

STREET ART WORKSHOP mellemtrin og udskoling (3 timer/Alderstrin 4. – 10./ klasse Max. 28 elever)
perler

Eleverne introduceres for gadekunstens kreative processer og oplever hvordan man med simple virkemidler kan forvandle vores hverdagsrum til nye og udfordrende steder hvor vores opfattelser af hverdagen sættes på prøve og fantasien sætter ind. Vi arbejder blandt andet med tapeart, perlegraffiti, paste ups (plakater), gadepoesi, gadestrik og lignende. Materialet og opsætningsstedet aftales i samarbejde med underviseren.
DSC_0168

Vi tror på at kreative workshops åbner op for at eleverne overvejer hvad kunst er og hvad det skal kunne. Når de arbejder med værker, som skal sættes op i byen eller på skolen, blive deres kreative proces udfordret på en ny måde, hvor de skal overveje, hvor værket skal sættes op, hvem der vil se det, hvad der hænger ved siden af og vigtigst af alt, hvad vil de gerne fortælle hele byen/verden. Eleverne oplever på denne måde hvordan deres egen stemme kan bruges i byens rum og hvordan den spiller sammen med resten af byens virvar af signaler og tegn.

Materiale og indhold tilrettelægges efter aftale med læreren.
Duller_12

STREET ART WALK PÅ VESTERBRO (1 ½ time/Alderstrin Børnehavekl. – 10. klasse/Max. 28 (Vi anbefaler max. 14 elever på tur for de yngste))

DSC_0047

 

Vi fokuserer meget på dialogen på disse ture, som både introducerer til gadekunstens historie, både graffiti og street art, byens fortælling, reklamens rolle, kunstens potentiale, den urbane dimension, mennesket i storbyen, hærværksproblematikken og den demokratiske tanke. Vi engagerer eleverne ved at stille spørgsmålstegn ved den måde vi har bygget vores samfund og by op på og på den måde igangsætte en tankerække hos dem, der kan føre til et mere nuanceret blik på hvem der kan “bruge sin stemme” i byen. Turen foregår på Vesterbro, men kan evt. flyttes til lokalområdet for de yngste. Turens indhold tilpasses naturligvis hvert enkelt klassetrin.
DSC_0055

FØRST TIL MØLLE

Der bliver åbent for bestillinger fra 3. september 2013. Bestilling sker direkte til arrangøren, dvs. den kulturinstitution, som står som udbyder. Når bestillingen er bekræftet, er den bindende, og der fremsendes herefter en faktura til jer.

Hvis I allerede nu ønsker at booke workshop med Streetheart kan I sende en mail til writeus@streetheart.dk – skriv hvem I er, hvor I kommer fra og så sender vi en mail tilbage med informationer om workshops i udbud.

 

Der er kun et vist antal workshops i udbud så tjek det ud allerede nu og skynd jer at booke en aktivitet før der bliver udsolgt.

Hvis I vil vide mere om Kulturygsækkens øvrige tilbud så klik jer ind på hjemmesiden:

http://www.copenhagenkids.dk/kulturrygsaekken/program-for-skoler/

http://www.copenhagenkids.dk/kulturrygsaekken/program-for-daginstitutioner/

Vi håber at komme rundt til mange af jer! Det vil gøre os meget glade om I ville dele nyheden med jeres eget netværk, så tilbuddet når ud til så mange som muligt.

Hav en dejlig dag.

Søs & Christina

Et svar