Om Mini Christianshavner

Christianshavner-liv i børnehøjde – et formidlingsprojekt for børn, med fokus på identitet og by.
Måske er der allerede nogen af jer der har opdaget at der er gang i noget særligt på hjørnet af Sofiegade og Dronningensgade. Især fordi den anden låge i Gadehjertejulekalenderen var her i dag.
Streetheart er gået sammen med Sofiegårdens børnehave om at forskønne facaden på børnehaven. Med støtte fra Christianshavns Lokaludvalg og Sofiegårdens Beboerråd har vi kastet os ud i et identitets-projekt, som skal sætte fokus på de særlige sider af Christianshavner livet.
sofiegårdenstinehvidMINICHRISTIANSHAVNER
Vi kalder projektet Mini-Christianshavner og formålet med projektet er at give Sofiegårdens beboere, børnene i Sofiegårdens børnehave og beboerne i lokalområdet noget spændende at se på. Derudover er det projektets mål at give både børn og beboere i lokalområdet mulighed for at spejle sig i et værk der sætter det at bo på Christianshavn i scene.
KUNSTNEREN
Selve værket på facaden af børnehaven ud til gaden udføres af kunstneren og Illustratoren Stine Hvid, en dygtig og engageret ung kvinde, som med sine karakteristiske sort/hvide billedfortællinger formår at skabe magiske hverdagsfortællinger i en meget stram og på en gang barnlig og realistisk stil. Stine maler både på gaden og på vægge indendøre, og har et fantastisk øje for detaljen.
 
VÆRKET
tager udgangspunkt i hvad Christianshavn og det liv der leves i denne del af København. Derfor inddrages Christianshavns arkitektur og de særlige vartegn bydelen har i værket, som på denne måde bliver en slags visuel collage over hvad det vil sige at være Christianshavner. 
 
Børnene har allerede været på rum-oplevelsesture med Streetheart, rundt på Christianshavn, hvor de har fået hjælp til  selv at italesætte det særlige ved at dagligdagen på Christianshavn, med kanalerne, tårnene, vandet, bilerne, klokkespillet, kirkerummet, Christiania og er derudover blevet introduceret for den særlige og finurlige navnekultur omkring huse og kvarterer i bydelen.
I denne uge udfører børnene egne værker på træplader i løbet af to kreative workshops i Sofiegården. Værkerne tager udgangspunkt i den inspiration børnene har fra oplevelsesturene og med samme farver som Stine Hvid bruger til værket på børnehavens facade, primært sort og hvid. Værkerne udstilles og der afholdes fælles fernisering for børnenes og Stines værker.
WORKSHOP
Der er koblet et workshopforløb for børnehavens børn på projektet, for at skabe en dialog med Stine Hvids værk, opg for at engagere børnene i Sofiegårdens Børnehave i deres lokalområde og hjælpe dem med at sætte ord og billeder på hvad det særlige er ved Christianshavnerliv.
FORSTÆRKER IDENTITETEN OG ENGAGERER I LOKALMILJØET
Stine gik i gang med at at male i sidste uge og når, hvis alt går efter planen, at færdiggøre det i denne uge.
Det Streetheart ønsker at opnå med projektet er, udover en forskønnelse af Sofiegårdens facade,  også at give både beboerne i Sofiegården og børnehavens børn en visuel fortælling, som kan forstærke deres identitet som Christianshavnere.
 Ved at knytte en visuel fortælling til Sofiegårdens Kollegie ønsker vi at opnå at få Sofiegårdens beboere og børnene i børnehaven, til at føle sig som en vigtig del af Christianshavn, og dermed opnå et større engagement i lokalmiljøet.
Projektet er i første ombæring tiltænkt for Sofiegårdens Børnehaves  børn, men det er muligt for bydelens øvrige institutioner at booke et workshopforløb igennem Streetheart påwriteus@streetheart.dk og vi modtager meget gerne henvendelser, hvis der skulle være flere spørgsmål til både værk og projekt.
photo photo (3) photo (2) photo (1)
STOR TAK TIL: Stine Hvid, Sofiegårdens Beboerråd, Sofiegårdens Børnehave og Christianshavns Lokaludvalg for opbakning og støtte til projektet.