MIN BY ER VORES BY

STREET ART I BØRNEHAVEN

I samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen for Københavns Kommune har Streetheart i maj måned kørt et street art forløb for børnehaverne i Brønshøj, Tingbjerg, Vanløse og Husum.

Streethearts formidling er altid stykket sammen så den bygge broer. Mellem børn og voksne. Mellem kunst og mennesker. og i dette tilfælde også mellem by og barn.

Via sanseture og workshops har vi udfordret børnenen og deres pædagoger, midt i deres hverdag og hjulpet dem til at se med nye øjne på det der er hverdag og rutine.

Forløbet har haft til hensigt at inspirere børn til at genopdage deres egne lokalområder og opleve mulighederne og udfordringerne ved at bo i i lige netop deres by. Vi taler med børnene om fantasien og den rolle den spiller for henholdsvis børn og voksne. Ved at italesætte fantasien som et utroligt vigtigt værktøj i hverdagen, forsøger vi at understøtte børn og voksne i at få brugt og masseret fantasien hver dag.

Vores tilgang til formidling af street art og kunst i al almindelighed er bygget op omkring dialog og sansning. Vi stille børnene åbne spørgsmål, hvor der ikke findes forkerte svar og griber de bolde de kaster tilbage. På den måde når vi ind under huden på børnene og de får opbygget evne og tro på at det de kan komme med også er relevant og vigtigt.

Vi tog med børnene med ud i deres lokalområde og oplevede en del af deres hverdag sammen med dem. De fik lov at fortælle om hvordan det plejer at være og vi fik lov at udfordre disse konventioner. De små midlertidige kunstværker vi lavede på deres faste gårute, blev til forankrings- og forandringspunkter. Steder hvor Verden er som den altid har været og alligevel kan den nu endnu mere.

Vi arbejder altid med at styrke børnenes evne til at tænke f.eks. abstrakt, rumligt og sanseligt. Det tager nogen gange lidt tid inden børnene forstår at der bliver spurgt ind til nogle lidt anderledes ting end de er vant til. Vi oplever at børnehavebørn er særdeles gode til at tænke anderledes og udforske nye veje at gå, hvis blot de guides i den rigtige retning under trygge rammer og det maj måned har været fuld af energi og liv takket være skønt input fra alle de børn og voksne der deltog i forløbet.

streetartkids-44

streetartkids-20

streetartkids-28

streetartkids-2

 

streetartkids-31