Happy City Birds @ Roskilde 2012

640 fuglehuse og 24 kæmpe urtepotter forvandlede i år området mellem Orange Scene og Social Zone på Roskilde til et sandt paradis for hjemløse fugle og til en fryd for øjet for  festivalens gæster.

Manden bag projektet Happy City Birds er Thomas Dambo, som med sit fuglehusprojekt har fundet formlen for en bæredygtig, kærlig, ærlig og meget umiddelbar gadekunstform. Træet som går til byggeriet er affaldstræ og malingen er sponsoreret. De 600 huse er blevet til i et samarbejde mellem frivillige hjælpere og festivalens gæster, som på en workshop i løbet af festivalens første dage har kunnet bygge og dedikere fuglehuse til installationen.

Hvert fuglehus er udstyret med et nummer og et lille hjerte med en hilsen, som gør at afsenderen kan følge husets videre færden. Planen er nemlig nu at få spredt de mere end 600 fuglehuse til hele verden fra Ballerup til Boston. Du kan hjælpe til med at sprede fuglehusene – læs mere om hvordan lige hér.


fotofrag: Søs Uldall-Ekman